Groter wonen 2.0

Tijdens het programma ''klus je rijk'' hebben we gemeld dat we de woning van buurman er wel bij wilden als er een 2de kind zou komen. Toen we ook nog bleken zwanger te zijn hebben we tijdens het programma een opname gemaakt van dat huis. Buurman vond het geweldig dat we dat deden en hij sprak alle lof over ons en onze toekomst plannen. Hij heeft wel altijd gezegd dat hij thuis wilde sterven en hoe oud hij ook was, wij verwachten nog niet dat buurman ons snel zou verlaten. In mei (2013) heeft buurman ons helaas verlaten.

We hebben een aanvraag gedaan voor het samenvoegen van de 2 woningen inclusief de doorbraken. Want anders is het niet interessant om het er bij te kopen. Het samenvoegen is geaccepteerd en we hebben meteen de aanvraag gedaan voor een dakkapel te plaatsen. Wij hebben op 26 juni 2013 het voorlopige koopcontract getekend en 6 weken later op 6 september 2013 hebben we het koopcontract getekend. We zijn nu de trotse eigenaren van de 2 woningen met een gezamelijke inhoud van 335 kuub inhoud! 

Afdrukken

Daklekkage opgezocht

Vanmorgen weer een dagje samen in ons vakantie huisje. We hebben eerst de rotzooi (wat in zakken zat) in de auto gezet. Ritje stort en er niet meer naar om kijken.

Eerst maar even een bakkie koffie.

Bianca is daarna begonnen met het verwijderen van het piepschuim wat op de achter wand zit. Daar komt later wat anders op de wand.

Robin is het dak op gegaan om het daklekkage op te zoeken. Een scheurtje in het dagleer is de oorzaak en daar heeft hij een noodoplossing voor bedacht. Nu hij toch op het dak zat, de buurman heeft ook lekkage en dat hebben ze samen ook even opgelost. Nu maar hopen dat de timmerman snel onze daken repareerd want het dakje is eigenlijk aan vervanging toe.....

afval afvoeren naar stort

Afdrukken

Piepschuim van de voorgevel

Vroeg thuis van het werk dus even snel naar ons vakantie huisje.

We zijn begonnen met het piepschuim eraf te halen van de voorgevel. Na wat gegeten te hebben, hebben we de voorgevel kaal gekregen. Daarna hadden we een verjaardag.

Afdrukken

Eerste stapjes

Vandaag hebben we de eerste stapjes gezet op het schuimbeton. Na 24 uren mochten we er op staan, nou waren de eerste stapjes na 28 uren maar toch hadden we het idee dat het nog te vroeg was omdat we voetstappen achter lieten. We zakten er wat in weg.

Toch wel raar als je een hele tijd in huis hebt gelopen op een zand bed en dan nu 35 cm hoger loopt, dat moest wel even wennen!!

Afdrukken

Schuimbeton!!!

Zondagmiddag hebben we gemaild, maandag nog even met ze bellen.....

en dinsdag waren ze er al!!! 

Vandaag is ons schuimbeton erin gespoten. Aller eerst een compliment gekregen van de mannen dat ons badkuipje er keurig bij lag. En toen zijn ze los gegaan.

Eerst de slang uitleggen en een andere slang eropaan bevestigen. Vrachtwagen aan en blabberen maar...14,5 kuub ging er in maar er was nog wat te kort. Ze hebben nog een halve kuub erbij gemaakt en zo zaten we heel dichtbij het streepje tot waar het schuimbeton moest komen. Nog geen anderhalf uur later hadden wij een flubber vloertje van 35 cm.

Afdrukken

Badkuip van folie tbv schuimbeton

muurtje opmetselen

folie leggen, picketpalen plaatsen en op hoogte gebracht voor schuimbeton

dag vullen met hout zagen

Controle door BJ voor de schuimbeton

 

Afdrukken

Afmaken riolering!

Vandaag hebben we de riolering afgemaakt. We kwamen nog wat bochten en buizen te kort en die konden we er nu mooi even oplijmen. Kon mooi even op de avond toen de boys in bed lagen.

Afdrukken

Zand er weer uit!

8 kruiwagens te veel erin!

3de keer trillen armin zand verdelen

buiten het zand afgedekt

Afdrukken

5 kuub zand besteld!

Nadat Robin de boys naar Stiens had gebracht kwam hij met het nieuws thuis dat zijn vader 5 kuub zand voor ons had besteld en dat het tussen de middag gestort zou worden. Maar de 5 kuub wat besteld is werd er 6 kuub bij ons voor huis gestort. Een beetje te veel maar ach we vermaakten ons er wel mee.

Net voor het eten hebben we het zandbed even aangetrild....

We zijn begonnen met grond scheppen in de berging. Dat was nogal een behoorlijke klus en dat ging ons met z'n tweeen niet lukken. Tussen de middag hebben we Jurjen Tol gebeld of hij tijd had om ons even te helpen met het scheppen. De modder zat behoorlijk vast en het was niet makkelijk om schep erin te krijgen. Maar het is de mannen gelukt en de berging was modder vrij. Bedankt Jurjen!!! We hebben met z'n drieen een patatje gegeten en Robin en ik zijn weer verder gegaan. In totaal hebben we 20 kruiwagens zand in huis gereden. Bianca stond binnen om het zand wat te verdelen en later heeft Buuf Janneke nog even geholpen.

 

Afdrukken

Warmtepompboilers aangesloten!!!

aansluiten van wpb en afkoppelen van de waterleidingen die aan de gasketel zaten. vanaf nu geen gas meer voor tapwater!! 

ook bij Johannes de buurman

Afdrukken

Aanhanger zand halen!

Vanmorgen zijn Robin, Armin en Ian naar Stiens gegaan om weer een aanhanger zand op te halen. Samen hebben ze weer een laagje zand in huis gelegd. Armin en Ian op de aanhanger zand in de kruiwagen scheppen en Robin kruide het in huis. Toen Ayden op bed lag heeft Bianca even geholpen om het zand te verdelen....

Met z'n vieren hebben we die middag nog even op het zandbad gesprongen en gek gedaan. 

Afdrukken

9 Zonnepanelen erbij!!!

Een dag om nooit te vergeten!!

We hebben vandaag 9 Zonnenpanelen erbij gekregen. Pa en Ian kwamen helpen om de panelen naar boven te tillen (zo zwaar waren ze niet) en Robin en Marten hebben het frame in elkaar gezet. De zonnepanelen konden er zo opgezet worden en binnen 1,5 uur stonden ze dan op ons dakkapel.

Weer een stapje dichterbij energie neutraal....

S'middags zijn pa en Ian gaan opruimen achterhuis. De stelling zijn uit huis gehaald en achterhuis neergezet onder een dekzeil.

Robin en Bianca hebben de rest van de houten vloer eruit gehaald, dat hout kon nog mooi in de container.

Afdrukken

Noodoplossing bij hait en mem op het dak

2014-06-04 19.56.10We kregen telefoon, het was hait! Ze hadden lekkerij en hait vroeg of Robin even kon helpen om een nood oplossing te plaatsen. In de auto en op weg naar St Anna om een kleed te spannen. Alles is gelukt en nu wachten totdat het dak gerepareerd word.

Afdrukken

Nieuwe vaatwasser plaatsten

2014-06-03 22.51.59Onze nieuwe vaatwasser is vandaag geplaatst. De oude was overleden en ja als je dan toch bezig bent om energie neutraal te worden met ons huis (nu nog huizen) hebben we gekozen voor een vaatwasser, A++.  

Afdrukken

Drukke dag!!!

zweefdeurkast, boxkasten en 2 nachtkasten uitgezocht, luik dicht gemaakt, vloerleggen en afwerken. tussendoor patatje eten, kledingkast verhuizen(zwaarwerk maar samen zijn wij heel sterk) nieuwe slaapkamer inrichten. vloer leggen op armin zijn nieuwe kamer. 22.40 lets call it a day! 

Afdrukken

Brede plinten schilderen, kleine klusjes

Vanavond was Bianca aan het werk en kon Robin mooi even wat kleine klusjes doen.

Hij heeft de brede plinten voor de eerste keer in de grondverf gezet. Deze brede plinten komen tegen de tussenwand van de slaapkamers... De plint die er nu zit is wat weg gezakt doordat er al een stuuclaag op de muur zat en er later nog een laag overheen komt.

Verder heeft hij nog wat electra gedaan op de slaapkamers.

Afdrukken

Boom aafke

Vanmorgen hebben Robin en Hait de boom bij buuf Aafke weg gehaald. De  (kerst)boom was 16 jaar geleden door haarzelf in de tuin gezet in de hoop dat ze deze het jaar erop weer in de kamer kon neerzetten. Tot haar verbazing groeide de boom goed en heeft ze deze in de tuin laten staan. Nu 16 jaar later en heel wat meters de hoogte in wilde ze afscheid nemen van de boom. Dus de zaag is erin gegaan.

Vanmiddag hebben hait en Bianca de wangen van het dakkapel achter geisoleerd. Robin heeft electra op de overloop gedaan.

Afdrukken

Gipsplaten halen

Een middagje vrij samen dus we zijn op pad gegaan om de gipsplaten te halen voor de overloop. Voordat de boys thuis kwamen konden we nog mooi de platen naar binnen brengen.

Afdrukken

weekendje weg

Robin en Bianca zijn een weekendje weg geweest. Dat hadden we even nodig na al dat geklus en de gezondheid van Bianca was heel slecht. We gaan er verder niet veel over vertellen maar dit weekend hadden we nodig en we hebben heerlijk genoten.

Afdrukken

Vensterbanken en nog meer!

2014-03-28 17.41.39Vanmorgen zijn onze boys vroeg opgehaald. Robin en Bianca zouden materiaal halen om verder te kunnen klussen. Met de spullen in huis zijn we wer fris van start gegaan. Bianca is begonnen met de zijwand van het dakkapel te isoleren. Dat was wel even een klus met al die schuine stukken maar het is gelukt. Ze heeft het afgewerkt met wat pur en klaar!! Robin heeft het dak van het dakkapel voor in de schroten gezet en de gipsplaten erop geschroeft. Daarna heeft hij de oude vensterbanken eruit gezaagd en een nieuwe (langere) erin gezet. Die moesten aan de onderkant nog wel afgewerkt worden. Bianca is ondertussen begonnen met verf eraf trekken van de plinten en kozijnen. Even eten, broodje shoarma naar binnen gewerkt en weer verder! We hadden wat plinten meegenomen om alvast een paar te plaatsen. (de rest is besteld) Daar is Robin mee bezig gegaan en Bianca is verder gegaan met het los trekken van de verf. Half 10 in de avond hielden we het voor gezien. Douchen en op de bank!! 

Afdrukken

Wangen dakappel isoleren

2014-03-22 14.59.48Johannes heeft de wanden en het dakje van de dakkapel voor geisoleerd.

Bianca heeft de wand van (het oude) trapsgat geisoleerd en in de gipsplaten gezet.

Robin heeft nog wat electra getrokken en hier en daar een handje geholpen bij Bianca.

Verder hebben we allen nog wat kleine klusjes gedaan en opgeruimd....

de dag is weer voorbij!!!

 

Afdrukken

De doorbraak

2014-03-08 15.10.59Vandaag was het dan zover. De dag dat we het eerste deel van de doorbraak en samen voegen van de 2 huizen. De stucadoor is begonnen en de dakkapellen zijn wind en water dicht...

dus de muur op de overloop mag er tussen uit!!!! Maar eerst hebben we het gat op de overloop (boven de keuken) dicht gemaakt. Dat gat was groot en je kon er met 1 misstap zo doorheen vallen. Daarna hebben we de overloop leeg gehaald zodat we goed bij de muur konden en dat we niks hoefden te beschadigen met rond vliegend gruis.

En dan is het zover, eerst geprobeerd met een moker maar dat werkte niet echt.... gelukkig waren we voor bereid op deze stevige muur en hanteerde Robin de Kango (boorhamer) en Bianca ging stenen klaar zetten bij de trap om vervolgens een aantal keer de trap op en neer te lopen om de stenen in de container te gooien (been en arm spieren kweken) Wouter Boon kwam ons ook nog even helpen en al snel was de muur met de grond gelijk. Eindelijk is ons dakkapel één geheel en eerlijk waar wat een ruimte geeft dat!!!

We hebben de boven verdieping nog even opgeruimd en stof gezogen en snel aangeschoven bij mijn zusje en zwager. Zij hadden heerlijke lasagne gemaakt!!!!

Afdrukken

Stofschot gemaakt

2014-03-07 15.26.52Robin en Bianca hebben vandaag een stofschot gemaakt ter voorbereiding van het slopen van de muur op de boven verdieping.

Eindelijk gaat de muur er tussen uit maar dan moet het wel even stof dicht zijn zodat wij geen stof op onze (nog kleine) overloop hebben....

Afdrukken

Stukadoor begonnen!!

2014-03-03 18.53.58De stucadoor is vandaag begonnen om van onze wanden boven een mooi gelijk wandje te maken. Daar zit nogal wat werk in dus dat kreeg hij ook niet in 1 dag af.

Hij heeft al een mooi stukje gedaan, morgen weer een dag.....

Afdrukken

Alles klaar maken voor stukadoor

2014-03-01 16.32.39Vanmorgen is Robin begonnen met de platfonnen te dichten. De centraaldozen moesten er nog in en dan kon het platfond dicht. Bianca is op grote hoogte gaan werken. Met trillende benen stond ze op de trap om de naden van de muren te voorzien van een laagje kit. Op die manier is de boven verdieping nu helemaal dicht. Dat moest even drogen en gelukkig hoefden we daar niet lang op te wachten. En dan was daar het moment.... We konden de gaten in de muren dichten met rothband (gips). Dat gaf al een heel ander beeld van de kamers, maar we zijn klaar voor de stucadoor. hij mag beginnen!!!

Afdrukken

2de kamer in het gips

2014-02-22 13.35.37Vandaag weer vroeg aan de andere kant begonnen en heeft Bianca de 2de laag isolatie afgemaakt op de 2de kamer. Robin heeft ons dakkapel van de binnenkant geisoleerd. We waren bijna tegelijk klaar en hebben eerst even een lekkere tosti gegeten. Na de pauze wilden we de plastic laag op de muur nieten. Maar net toen we 1 wand klaar hadden kwamen de buurtjes met een zak vol kibbeling. Zo lekker...... en snel weer aan de slag. De andere muur ook in de plastic en we konden beginnen met de gips platen. Even teamwork tussen Robin en Bianca. De ene ging de gipsplaten snijden en de ander schroefde ze vast. Binnen 3 uren hadden we die kamer in de gipsplaten. Weer een top klusdag!!!!

Afdrukken

Samen aan de klus

2014-02-07 12.16.56Na 3 dagen te hebben toegekeken hoe 2 mannen even een dakkapel hebben geplaatst was het vandaag onze beurt weer om te klussen. 

Lekker samen klussen, er was altijd wel iemand bij maar nu niet!

We zijn weer verder gegaan met het vast schroeven van de gipsplaten op de slaapkamers.

Robin heeft ook nog wat draden getrokken op de kamers om daar in de toekomst een lampje aan te hangen....

 

Afdrukken

Dakkapel achter!!

2014-02-04 11.47.422014-02-06 17.43.21Dinsdag 4 februari 2014 is er een groot gat geslagen in ons dak. Vandaag zijn ze namelijk begonnen met het plaatsen van ons dakkapel. Eerst hebben de mannen een stijger gebouwd en daarna zijn ze al vrij snel begonnen met het verwijderen van de dakpannen en het hout werk. We hebben de mannen hun werk laten doen en zijn allebei aan het werk gegaan. Toen Robin die middag thuis kwam stond het skelet van ons dakkapel al op het dak. Hij heeft de mannen nog geholpen om een plastic kleed te spannen over het dak zodat er geen water in kon komen, mocht het gaan regenen......

De volgende dag zijn ze weer verder gegaan. Ons dakkapel moet natuurlijk wel stevig staan en bevestigd worden aan het andere dakkapel. Toen Robin die middag thuis kwam waren de mannen al weg maar ze hebben weer heel wat gedaan. De kozijnen en ramen zaten er ook al in....

De laatste dag, het afmaken! De ene zat buiten om ons dakkapel één geheel te laten lijken en de andere werkte de binnenkant af. Robin en Wouter zaten op het dak om een dikke laag isolatie te plaatsen die ze later op de dag dicht hebben gebrand. 

en voila, ons dakkapel staat!! Het is net een bowlingbaan met een lengte van iets meer dan 10 meter.....

Afdrukken

Kantine voor de werkmannen

2014-01-31 17.32.31Robin is vandaag even in ons vakantiehuisje in een opruim bui geweest. Hij heeft de overloop en slaapkamers even netjes gemaakt. Robin heeft ook een kantine gemaakt (met een kachel) voor de mannen die deze week ons dakkapel komen plaatsen.....

 

Afdrukken

Bestrating achter berging

2014-01-29 16.31.18Aangezien wij achter het hok (P12) een houtopslag willen maken voor de houtkachel, hebben we dat stukje tuin laten bestraten vandaag. De stenen hadden we al maar die moesten we nog even naar achteren brengen. Dat hebben we gister middag nog even gedaan zodat de strater vandaag zijn gang kon gaan. en de stenen zitten er mooi en strak in!!

Afdrukken

Schroten schuine wand

Vandaag weer vroeg aan de klus....

We hebben de schroten tegen de schuine wanden geplaatst. Beide kamers waren klaar toen we even een break namen en een lekker broodje knakworst hebben gehad. 

Na de lunch zijn we begonnen met de 2de laag isolatie achter de schroten te plaatsten, dat zit best veel tijd in en daar zijn we de rest van de middag ook mee bezig geweest...

En toen was het alweer tijd om onze boys op te halen voor een maaltijd met ons viertjes!

Afdrukken

Kelder deur verplaatsen

vandaag is schoonvader begonnen met het openbreken van de toekomstige kelderdeur. Dat was even een flinke stoffige klus maar het is hem gelukt. Robin en Bianca zijn boven op de slaapkamers bezig gegaan met de knieschotten maken. Die hebben we afgekregen en hebben er isolatie achter geplakt en de gipswand ervoor geschroeft.

Afdrukken

Hout opslag vol

Telefoon!!! het was hait en hij vertelde dat hij hout had geklooft. Dat hout moest gelijk naar leeuwarden. Onze plannen omgegooid en Rick heeft de eerste kar hout naar ons toe gebracht. Rick vond het geen probleem om de tweede kar ook naar ons toe te brengen en zo konden wij toch nog gezellig thuis blijven met onze boys en onder tussen wat hout in het hok doen. 

Die is inmiddels vol en hebben we een mooie opslag voor onze houtkachel.

Afdrukken

Hout opslag vullen

Zo het houthok staat en dan moet er ook wat hout in natuurlijk!! Samen met buur ging Robin in de auto opweg naar Stiens, daar zat ons eerste bultje hout al in de aanhangwagen. Aankoppelen en weer terug naar huis..... Het eerste hout ligt in het hokje maar die is nog niet vol. 

Afdrukken

Houthok maken

2013-12-07 15.03.53Vandaag lekker buiten aan de slag geweest. Hait had hout voor ons maar wij hadden nog geen opslag ervoor. We nemen een boor, een hamer, hout, bandjes, pallets en schroeven en wij kunnen het maken.....

Net toen het ging regenen waren we bezig met het dakje, muts op en doorgaan!! 

Afdrukken

Stalen balk erin

Bianca moest nog een paar hardboard platen tegen de nok aan nieten. Nu de muur er op onze toekomstige slaapkamer uit is kan ze het afmaken. Tussendoor hebben Robin en Bianca het oud ijzer even weg gebracht en heeft John het wandje in het hok eraf gebeukt. Toen we weer terug waren was het tijd voor een broodje, of 2. Na de pauze is Bianca verder gegaan met het hardboard. Dat heeft ze afgekregen en het zit er super strak in. Ze is trots!!! Robin is verder gegaan met de isolatie op de 2de kamer en John heeft alvast voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de stalen draag balk. Maar toen John bezig was om wat stenen uit de muur te bikken waar de balk in moet vallen, viel hij! De studpaal (voor ondersteuning) schoot los waar John half tegen aan stond te leunen. Robin en Bianca zijn beide snel naar beneden gerend maar hij stond alweer. Niks aan de hand (op wat schaafwondje en een blauw plek na). We zijn allemaal weer verder gegaan met ons werk toen nog geen minuut later Wouter achter ons stond. Dat kwam heel goed uit want nu konden de mannen de stalen balk plaatsen. 117 kilo aan staal met 3 man boven je macht tillen is zwaar maar het is gelukt. Bianca stond klaar met de fotocamera want dit was natuurlijk wel een paar foto's waard. Daarna is ze koffie gaan zetten en hebben we eerst even een bakkie gedaan. Wouter en Robin zijn cement gaan halen om de balk vast te zetten en John en Bianca zijn nog even boven verder gegaan met de isolatie platen. De 2de kamer is klaar en er kan pur tussen gespoten worden. Op onze toekomstige slaapkamer hebben we ook al een paar platen geplaatst en toen was het tijd om af te sluiten. Klaar!!

 

Robin is de dag erna nog even naar de andere kant geweest om de rotzooi op te ruimen wat we gemaakt hadden.....

Afdrukken

Het eerste isolatie erin

Robin en Wouter zijn vanavond weer boven bezig geweest. Ze hebben bijna een wand voorzien van 10cm dikke isolatie materiaal. Het gaat een stuk makkelijker dan hardboard, maar toch is het nog goed zagen en meten. Het moet er natuurlijk wel goed in zitten want anders helpt het niet. (op de 2de slaapkamer) Dit isolatie materiaal is er voor om de warmte binnen te houden. Zo hoeven we minder te stoken om het warm te krijgen en kost het ons minder energie.

Afdrukken

Opruimen

De boys vroeg naar bed en wij zijn nog even naar nummer 12 gegaan om een stelling in elkaar te zetten in de kamer. Ook hebben we alvast wat opgeruimd en spullen klaar gezet voor morgenavond en komende zaterdag. Half 10 hebben we de deur op slot gedaan en zijn we nog even op de bank geploft met een drankje.

Afdrukken

Nog een rust dag

Een rust dag voor Bianca en de boys.
Robin, Wouter en Johannes gaan vandaag wat bomen omzagen. Dit hout is voor de houtkachel van Johannes  en voor de toekomstige houtkachel van onszelf.

Afdrukken

Rust dag

Een rust dag vandaag!
Vanmiddag vieren we dat John en Janny alweer 40 jaar getrouwd zijn. (07-11-1973 / 07-11-2013)

Afdrukken

Puinbak vullen

De muur van de slaapkamer die grenst aan het trapsgat zou er vandaag uit geslagen worden. John stond er als een gangster bij om de muur met de grond gelijk te maken. Slaapkamer raam open gezet en Robin, Bianca en Johannes hebben de stenen naar beneden in de puinbak gegooid. Na een broodje te hebben gegeten en vele twijfels, zullen we wel of niet! Uiteindelijk de knoop door gehakt, we zijn het dak opgegaan! Robin de schoonsteen slopen, Johannes op de nok om stenen aan te pakken en Bianca op de dakkapel om ze in de puinbak te gooien. John was onderweg naar Stiens om dakpannen te halen. Tussendoor hebben Johannes en Bianca even omgeruild, maar jeetje wat is zo'n dak dan hoog. Binnen op de slaapkamer is Johannes verder gegaan met slopen en een uurtje later was het een groot gat van boven naar beneden. Het dak nog even dicht gemaakt met dakpannen en de dag zat er al bijna weer op. De mannen hebben nog wat dingen opgeruimd en Bianca heeft de boven verdieping stof gezogen. (Ze is er zo goed in!!!)

Afdrukken

Weekend rust

Vandaag hebben we een dagje rust gehad. Geen geklus dus! Lekker uitslapen met onze kids en rustig opstarten. Rond koffietijd kwamen zus Sonja en Zwager Marc. We zouden een foto laten maken voor Pa en Ma omdat die volgende maand 40 jaar getrouwd zijn. Het is een hele mooie foto geworden.

Zus Claudia en zwager Martijn kwamen vanavond op onze boys passen omdat wij uit eten gingen met vrienden. Rond half 7 kregen we het bericht dat er een pand aan de Kelders in de brand stond. Niet ver bij het restaurant vandaan waar wij gaan eten. We zijn in de auto gestapt, en de ramptoerist uitgehangen en daarna onze vrienden opgezocht. Na een hele gezellige avond zijn we weer naar huis gegaan, naar onze boys!

Afdrukken

Samen aan het werk!

Lekker samen aan het werk geweest vandaag. De boys waren in Stiens en wij zijn weer bezig geweest op de toekomstige slaapkamers. Bianca is weer verder gegaan met het hardboard op de slaapkamers. Weer trap op, meten, trap af, zagen, trap op en er een paar nieten inslaan en weer opnieuw. Tot zover het kon is het gelukt om het hardboard erin te krijgen. Er moet nog een muur uit en een schoonsteen die door de slaapkamer loopt. Dan kan de rest er ook in. Robin heeft alvast geboord en gevreest voor de electra dozen en en draden die geplaatst gaan worden in de slaapkamers. Ook heeft hij Bianca nog even geholpen met het plaatsen van hardboard toen ze er niet meer bij kon. Met een beitel heeft Bianca de stukje muur wat nog vast zat (tussen de vrees naden door) stuk gemaakt en samen hebben we alvast de dozen geplaatst waar de stopcontacten komen. De kleine naden bij het hardboard nog even wat pur tussen gespoten en toen zat de dag er alweer op....

Afdrukken

Hardboard en electra omleggen

Robin had al 2 plaatjes hardboard geplaatst en Bianca is hier mee verder gegaan. Flinke klus en ook flink wat meters afgelegd. Trap op, meten, trap af en weer meten, zagen en dan weer de trap op, vast nieten en dan maar weer naar beneden. Wouter heeft de muur tussen de douche en de wc eruit gesloopt. En ja er was weer bloed tijdens het slopen. Robin is onder de vloer gekropen om het electra door te trekken van P10 naar P12. Roelof Henk heeft het draad begeleid naar de meterkast. Verder heeft Roelof Henk de meterkast gestript. Martijn en Claudia kwamen ook nog even langs om te helpen. Claudia is met mij naar boven gegaan om te helpen met het hardboard en Matijn heeft de houten vensterbanken gesloopt. Ook heeft hij nog het laatste stukje muur met de grond gelijk geslagen want Wouter moest helaas werken dus kon niet verder slopen. De boel samen even opgeruimd en daarna lekker gegeten met z'n allen. Mooie afsluiter van weer een productieve dag!!

Afdrukken

Keukenmuur eruit

John Vrieler is vanmorgen begonnen met de keukenmuur eruit te breken. Dat moest zo voorzichtig mogelijk want later bleek dat Johannes Bronger de keuken wel wilde hebben voor zijn bijkeuken. Toen Bianca terug kwam in de Polderstraat nadat ze de boys in St Anna had gebracht en wat boodschapjes had gedaan, was de keuken er al uit. John had zelfs al een stukje muur gesloopt waar de keuken tegen aan stond. Bianca is in de rotzooi gestapt en heeft ruimte gemaakt voor John door wat stenen op te ruimen zodat hij verder kon met breken en beuken. Johannes zou s'middags de keuken al ophalen dus we moesten wel wat ruimte maken om de keuken zonder krassen buiten te krijgen en dat is gelukt. Met 4 man hadden we binnen een kwartier de keuken in de aanhanger. John heeft nog een meter hoge muur laten staan. Het breken wou niet meer. 
De rommel hebben we ook laten liggen want we hadden geen zin meer. 

De volgende dag hebben we de stenen opgeruimd en heeft Bianca zelfs nog de rest van het muurtje met de grond gelijk gemaakt. 
Ja en dan doet ze nog even waar ze altijd al goed in is geweest "stofzuigen" De hele kamer maar even gedaan en Robin heeft hier en daar nog wat kleine klusjes gedaan.....

 

Afdrukken

Stellingen in elkaar

Robin en Wouter zijn vanavond nog even in ons huisje bezig geweest. 
We hebben drie stellingen gekocht om rond slingerende spullen netjes op te bergen.
Die moesten even in elkaar gezet en geplaatst worden. Dat heeft Wouter even gedaan en Robin heeft in die tijd nog even 2 hardboard platen gezaagd en tegen het hout geplaatst.

Afdrukken

Hout gehaald.

Vandaag hebben we hout gehaald voor ons huisje. Hardboard, schroten en SLS balken. Die hebben we binnen opgestapeld en meteen even een stukje hardboard op maat gezaagd. Samen hebben we die op onze toekomste slaapkamer tegen de voorkant van de wand geplaatst.

Afdrukken

De start

Vandaag zijn we begonnen in een slaapkamer. Robin heeft de muur bij het raam gesloopt en ik heb een start gemaakt met het behang van de muren te halen. Het ging alleen niet zoals het moest gaan. Het behang zat goed vast en met een beitel kreeg ik het niet los. Die middag hebben we meteen maar even 2 plamuurmessen gehaald.

Afdrukken

Wat een k*t behang

S'middags ben ik nog even aan de gang geweest met het behang van de muren te halen maar dat wou echt niet, zelfs niet met een plamuurmes. Ik heb uit frustratie maar op facebook gezet of er ook iemand een behang stomer voor ons te leen had. 2 hele lieve mensen reageerden dat ze er wel eentje hadden en ik ben meteen in de auto gestapt om de eerste stomer op te halen. Wouter en Robin zijn nog later die middag nog bezig geweest met slopen en hebben van de eerste slaapkamer het platfond eruit gesloopt en van de tweede slaapkamer de muur bij het raam. S'avonds hebben Robin en ik het stoom apparaat nog even uitgeprobeerd en dat werkte een stuk beter. er was al een muur kaal.

Afdrukken

Behang verwijderd!

Makkie dachten we maar dat was niet waar! Samen met buurman Ealse ben ik(Bianca) aan het behang strippen geslagen. Ik had al wat gedaan en met 2 stomers begonnen we beide in een hoek. Wat een werk, het wou er niet af. We hebben wat afgevloekt. Maar de aanhouder wint want het is ons gelukt. Na uren zweten en vloeken was het behang op de verdieping er af. Beneden ging het een stuk sneller. Er zat hier maar 1 laag op en dat scheurden we er zo af. Net toen we bijna klaar waren kwam Buuf met een lekker bakkie pleur!! 

's avonds hebben Wouter en Robin de muren op de slaapkamers verder gesloopt. Ook de overloop is geheel gestript. hierdoor is veel ruimte ontstaan.

Afdrukken

Mooie plafond balken.

De container is vandaag gebracht. Eerst de rotzooi maar eens opruimen wat we de afgelopen dagen hebben gesloopt. John is boven aan de gang gegaan. Het wasbakje moest eruit en heeft al het ouder electra eruit gesloopt. Want alles wordt opnieuw aangebracht. nieuw gas, water, electra, data, tv en cv. Ook is de rest van het zachtboard verwijderd en de spijkers uit de planken gehaald. Johannes is begonnen met de plafonds beneden. Eerst het plafond van het halletje daarna het hele plafond van de woonkamer. Daar kwamen de mooie oude balken achter weg. Deze balken zijn nog in goede staat en hebben een groene kleur. Ook de latten heeft hij verwijderd. Dit is allemaal door robin meteen gezaagd voor de vuurkorf. Natascha heeft het opgeruimd. Robin heeft die dag ook de oude deuren onder handen genomen. Helaas zat er houtworm in de panelen. Deze heeft hij dan ook zachthandig verwijderd om de deuren later weer te kunnen gebruiken. Ze worden door John weer in bijna nieuwstaat gemaakt. Dat heeft hij ook bij de deuren gedaan van POL10. Ik zelf heb de container gevuld met alle rotzooi die los kwam die dag. Wat komt er veel los als je met meerdere mensen aan het slopen bent. 

Afdrukken

Schouw eruit

Om 10 uur waren de hulptroepen er om ons vandaag te helpen slopen. Roelof Henk heeft het platfond in de keuken eruit gehaald en daarna mocht hij zijn agressie kwijt slaan op de muur van de keuken naar de douche. Dat was wel even een werkje maar met letterlijk bloed, zweet en nog net geen tranen heeft hij die muur met de grond gelijk gemaakt. Ik heb samen met hem de rotzooi en stenen opgeruimd. Johannes heeft de schouw eruit geslagen. De stenen aan de buitenkant heb ik buiten opgestapeld, die kunnen we mooi gebruiken voor het metselwerk hier en daar. De stenen aan de binnenkant zijn niet meer herbruikbaar, die zijn dan ook meteen in de container gegooid. Robin heeft in het begin van de middag de stempels in de kamer geplaatst waar de ijzeren balk in het platfond zit. Die heeft hij samen met mijn vader er die middag uitgehaald. Door het huis heen heeft Robin ook alvast wat electra verwijderd wat niet meer gebruikt wordt maar er zit nog wel wat electra in voor het licht wat we nodig hebben tijdens het klussen.