Afdrukken

De doorbraak

2014-03-08 15.10.59Vandaag was het dan zover. De dag dat we het eerste deel van de doorbraak en samen voegen van de 2 huizen. De stucadoor is begonnen en de dakkapellen zijn wind en water dicht...

dus de muur op de overloop mag er tussen uit!!!! Maar eerst hebben we het gat op de overloop (boven de keuken) dicht gemaakt. Dat gat was groot en je kon er met 1 misstap zo doorheen vallen. Daarna hebben we de overloop leeg gehaald zodat we goed bij de muur konden en dat we niks hoefden te beschadigen met rond vliegend gruis.

En dan is het zover, eerst geprobeerd met een moker maar dat werkte niet echt.... gelukkig waren we voor bereid op deze stevige muur en hanteerde Robin de Kango (boorhamer) en Bianca ging stenen klaar zetten bij de trap om vervolgens een aantal keer de trap op en neer te lopen om de stenen in de container te gooien (been en arm spieren kweken) Wouter Boon kwam ons ook nog even helpen en al snel was de muur met de grond gelijk. Eindelijk is ons dakkapel één geheel en eerlijk waar wat een ruimte geeft dat!!!

We hebben de boven verdieping nog even opgeruimd en stof gezogen en snel aangeschoven bij mijn zusje en zwager. Zij hadden heerlijke lasagne gemaakt!!!!