Isoleren en besparen!

Afdrukken

Spouwmuur isoleren

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Tijdens de verbouwing hebben we gekozen voor een spouwmuur isolatie i.p.v. voorzet wanden. Dit omdat we een spouwmuur hebben van gemiddeld 7 cm dikte. Op sommige plekken hadden we zelfs 8 cm dikte. Waardoor we dus meer dan genoeg isolatie waarde konden bereiken. De muren zijn volgespoten met minerale wol die behandeld is met silicone Dit om te voorkomen dat vocht van de buitenmuur naar de binnenmuur gaat.

Afdrukken

Spouwmuur schoonmaken

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Helaas vonden we een laag oude tot zand geworden specie van het metselen in de spouw. Dit moest er natuurlijk wel uit om optimaal te kunnen isoleren. Bianca heeft kleine handen dit kwam goed van pas. het zand zuigen we wel op maar het losse puin onderin de spouw moest met de hand verwijderd worden.

Afdrukken

Tocht strip

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Vandaag gaan we ook 40 meter tochtstrip aanbrengen. Per meter tochtband dat je aan brengt bespaar gemiddeld 4m3 gas per jaar. Voor ons dus €2.75 per meter. We gaan dus alleen al ongeveer €110,- besparen per jaar met tochtstrip. Het gaat om onze aarde maar zeker ook onze portemonnee!!

Afdrukken

Eerste led lamp.

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!


Het is een feit! De eerste besparing is gerealiseerd. Onze wc had 2 spotjes van 50watt!! Maar heeft nu 2 LED spotjes van 3 watt!!! Dat is een besparing van 94%!!! En dat al in de wc hahaha.

 

Afdrukken

Vloer isoleren met Tonzon

Hallo Friesland! Hallo duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Wat een super sponsor!! Ton Willemsen de oprichter van TONZON ondersteund ons met zijn opvouwbare isolatiemateriaal. Je zou kunnen zeggen: TONZON heeft de thermosfles flexibel gemaakt. Met deze techniek kan je met zeer weinig materiaal veel isolatiewaarde maken.

Eerst bestellen via de webshop! We hebben de maten genomen en via www.tonzon.nl de bestelling geplaatst. Binnen een paar dagen al in huis. 

wil je ook net als ons iets bestellen we hebben speciaal voor jullie een kortingscode waarmee je 10% korting kan krijgen: RobiN (tot 23 januari)
Het is hoofdletter gevoelig, eerste en laatste letter zijn een hoofdletter

 

 

bestellen-tonzon
materiaal-tonzon Wat een klein pakketje. Is dit alles? JA ZEKER zegt Ton Willemsen. Hiermee kan jij de vloer van je woning goed mee isoleren. Dus niet een hele grote vrachtwagen met materiaal? Nee hoor gewoon een pakketje via de post.
 Ton Willemsen heeft mij hoogst persoonlijk geleerd hoe je zijn tonzon luchtzakken goed kan monteren. hij zei zelf al ''nu geen fouten maken... anders moet ik dat nog lang aan horen van mijn personeel'' Nou ton je hebt je best gedaan hoor. het zeker merkbaar.   Ton willemse onder de vloer bij klusjerijk
filmen-tonzon Natuurlijk werd alles gefilmd. Zelfs onder vloer ging onze camaraman mee! Bert is nergens bang voor. En zei ''ik zit altijd overal boven op met de camera''  
Afdrukken

Het advies

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Daar gaan we weer! Vandaag zijn de maatwerk adviseurs langs geweest samen met de cameraman, geluidsman en natuurlijk de producent. We hebben vandaag het maatwerk advies gekregen en onze speerpunten zijn besproken. De warmte camera en de rook proef hebben we ook gehad. Dan staan ze met een warmte beeld camera op ons huis gericht. Ook zetten ze de hele woning vol met rook om te zien waar isolatie lekken zijn. We weten nu wat we kunnen gaan doen om duurzamer te worden! Met het advies in onze gedachten kunnen we nu een goede planning maken en bekijken wat mogelijk is voor ons huis. Daarna starten we natuurlijk met ons " rijk " klussen.
maatwerkteamIMG-20130102-WA0019

Met andere woorden veel actie. En we beginnen nog maar net!! .