Motiveren!

Afdrukken

Wie zijn wij?

Zie ook Isoleren en besparen!Opwekken van energie! en natuurlijk Motiveren!

Hallo Friesland! Hallo duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk

Wij zijn Robin en Bianca Vrieler. We hebben een woning uit 1918 in het Rode Dorp, onderdeel van de woonwijk Achter de hoven die we zo energiezuinig mogelijk willen maken. Maar ook willen we graag het comfort behouden. Er moet dan ook heel wat gebeuren om dat mogelijk te maken! Robin is installateur, dat zal ons de komende periode goed van pas komen.  Bianca werkt als verkoopmedewerker bij het Kruidvat en studeert daarnaast voor assistent-drogist. We leerden elkaar vier en een half jaar geleden kennen toen onze handbal verenigingen waar we lid van waren, samen gingen. De ultieme fusie dus!!

Allebei zijn we druk aan het werk, pas getrouwd en sinds een jaar trotse ouders van zoon Armin. Kunnen we ondanks de drukte ook ons huis nog compleet te verbouwen? Volg ons bij Klus je rijk! op RTL4. Vanaf zriaterdag 5 januari 8 zaterdagen lang omstreeks 16.30 uur (23 februari laatste aflevering) en de herhalingen op zondag, vanaf 6 januari 12.30 uur tot en met 24 februari 2014

Afdrukken

Laatste opnames

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

De laatste opname dag is een feit!!

Een huis vol mensen, een camera, geluidsapparatuur, thermocamera en een rookmachine. Onze maatwerkadvieseur Sjoerd heeft ons huis samen met ingenieurs doorgelicht en heeft gekeken hoe wij onze woning hebben geisoleerd. Hij gebruikte te term: muts op, sjaal om en rits dicht! Ook heeft hij gekeken naar hoe wij energie hebben bespaard. De camera was voor ons geen onbekend terrein meer. ''we zijn vrolijk en losser'' voor de camera. Onze cameraman Bert en producente Joska hebben smakelijk om onze ''friese/frisse'' uitspraken zitten lachen.

Afdrukken

Interviews en fotografen!

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

De media hebben ontdekt dat we mee gaan doen aan het tv programma Klus je Rijk! Verschillende kranten, bladen en fotografen hebben ons al benaderd. Super natuurlijk, want dat is precies wat we willen. Dat is ons verhaal vertellen en anderen hier ook enthousiast voor maken. Daarom doen wij mee aan dit tv programma. Dat we ons huis verbouwd hebben om duurzamer te leven en toch ons wooncomfort behouden.

Winnen is voor ons niet belangrijk. Wel vinden we het belangrijk anderen te overtuigen. Dat je net als ons al makkelijk en snel behoorlijk wat kunt besparen. Een aantal buren van ons hebben we al overtuigd, met ons bespaar tasje. Als gezin uit Friesland willen nu nog de rest van Nederland overtuigen!!

Afdrukken

Buren enthousiast maken!!

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Kunnen wij jou ook overtuigen om iets thuis iets grondig aan te pakken? Om bijvoorbeeld te gaan isoleren? Tocht strips aanbrengen? Zonnepanelen en -boiler aan te schaffen? Dit is ons doel van deze dag!! Denk net als ons ook aan de toekomst en het milieu. De energiekosten worden steeds hoger. Door zelf thuis maatregelen te nemen, kun je zorgen dat je energie rekening niet stijgt maar gelijk blijft of zelfs lager wordt. We zijn langs de deuren gegaan om buren te overtuigen om ook wat te doen.

We hebben een tasje gemaakt waar bespaar artikelen in zitten. Hiermee zijn we bij buren langs geweest. Veel hiervan hebben we kunnen overtuigen. Wat hebben we gedaan? Bij een van de buren hebben we tocht strips geplakt, een lamp verwisseld, een waterbespaarder gemonteerd en een doorvoerstekker toegepast. We hebben 20 buren blij gemaakt met onze mooie bespaartas. Het tasje met een waarde van 25 euro en zorgt voor een besparing van 40 euro per jaar en dat elk jaar weer. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. We hebben een zeer leuke dag gehad en waren erg blij met de hulp van wethouder Isabelle Diks. Zij ondersteunde ons om onze buren enthousiast te maken. Nou dat is zeker gelukt!! Bedankt wethouder en buurtjes!!

Afdrukken

Leeuwarden laten zien!

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Vandaag hebben we Leeuwarden laten zien. Dit deden we vanaf de bijna 115 meter hoge Achmea toren. Op de panorama-etage keken we over onze stad Leeuwarden. Daar zochten we naar daken met zonnepanelen. Op het gemeentehuis zagen we al een serie panelen liggen. Ook op andere panden zitten al zonnepanelen. maar onze conclusie is, het kan veel meer!! We hebben het allemaal een leuke ervaring gevonden om Leeuwarden van deze hoogte te mogen bekijken. Ik zou zeggen zeker zelf eens doen!!
We hebben ook gekeken op een Duurzame boerderij vlakbij Leeuwarden. Elke koe die ze daar hebben maakt voor 7 woningen de energie die deze woningen nodig hebben. Kortom wij moeten maar een koe in de tuin. Wel zo duurzaam. Hahaha Ze doen ook onderzoeken om het nog duurzamer te maken. Van
LED-stal verlichting tot de mest beter verwerken.

We hebben deze dag alles op de fiets gedaan. Heerlijk fietsen door je eigen stad. Iets wat we eigenlijk veel meer moeten doen. Toen we naar de Duurzame boerderij fietsten zagen we rechts industrie en links de weilanden en de boerderijen. Wat is Friesland toch mooi!

 

Afdrukken

Eerste opnames

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Eerste film shots zijn gemaakt. Hier thuis, op mijn werk, op Bianca haar werk. Ook waren de maatwerk adviseurs aanwezig voor onderzoeken. Ze gaan een goed advies uitbrengen wat we het beste kunnen aanpakken in ons huis.

Familie Leeuwarden

Afdrukken

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid!

 

Wij doen mee aan het RTL 4 programma Klus je Rijk! 


Dat betekent dat we klussen/verbouwen om nog minder energie te verbruiken. Mee doen is voor ons niet alleen om te winnen, maar ook om jullie er bewust van te maken wat je allemaal kan doen om minder energie kosten te hebben. Wil je meer weten? Blijf ons dan vooral volgen! We gaan natuurlijk goede tips geven en dan hopen wij dat jullie ons volgen om ook duurzamer te worden! Vanaf zaterdag 5 januari zijn we te zien op RTL4.

Want jullie weten natuurlijk allemaal wel: een beter milieu, begint bij je zelf! Maar het gaat ook om onze aarde en zeker om jouw portemonnee!